keskiviikko 12. elokuuta 2015

Juhlat jatkukoot – ja lukeminen



Pääkirjaston syksyn juhlaohjelma on valmistunut, nappaa omasi kirjastosta! Taitettavan monisteen sijasta siitä tuli kahdeksansivuinen. Vihkosta silmäillessä henkilökuntaa suorastaan hengästyttää. Noinko paljon ja monenlaista meillä tapahtuu!

Onneksi ei olla yksin. Suuri osa tapahtumista on sellaisia, joissa kirjastolla on hyvä yhteistyökumppani ja joissakin suorastaan päävastuu on muualla kuin kirjastossa. Ajattelimme kuitenkin asiakkaiden hyötyvän siitä, että tapahtumat on koottu yhteen. Siitä voi valita ja merkata kalenteriin jo etukäteen itselle mieluisia.

Juhlaohjelma ei kuitenkaan paljasta ihan kaikkea. Esimerkiksi elokuvien nimiä emme lupasyistä saa kertoa vaikkapa kotisivuillamme. Ainoastaan kirjastotilassa saa kertoa, mikä filmi milloinkin näytetään. Kannattaa siis edelleen silmäillä ilmoitustauluja. Marraskuun kirjailijavierailu on niinikään vielä esiintyjän nimeä vailla siitä yksinkertaisesta syystä, ettemme sitä itsekään vielä tiedä. Kun kirjailijavieras varmistuu, siitä toki ajoissa tiedotetaan. Sen verran paljastan, että todella mielenkiintoisia nimiä on ehdolla!

Marraskuun viimeisenä sunnuntaina on pääjuhlan vuoro. Juhlan sisältö näyttää jo melko valmiilta, mutta hetken aikaa pidämme teitä vielä jännityksessä. Kun ohjelma julkaistaan, ilmoitetaan myös, millä tavalla juhlaan voi ilmoittautua. Juhla tulee olemaan kirjaston tiloissa, ja jotta osaamme varautua väkimäärään, siihen täytyy ennakkoilmoittautua. Tiedotamme asiasta tarkemmin lokakuussa.



Aalto kutsuu

Kesä kirjastossa on ollut todella vilkas. Kävijöitä normaalina arkipäivänä on ollut 1000–1400. Syksyn ja koulujen alkamisen myötä kävijämäärä saattaa tästä vielä kasvaakin. Kirjastoon opiskelemaan ja lukemaan tulevien kannattaakin huomioida, että koko kirjasto ei ole hiljaista tilaa. Hiljaisuutta ja omaa rauhaa löytyy paitsi Apilan kirjasalin ja lastenosaston välissä olevasta Lukusalista, myös Aallon kirjaston toisesta kerroksesta. Maakuntakokoelmahuoneen ovet pidetään kiinni ja mustikkalamppujen tunnelmallisessa katveessa on todella rauhallista syventyä kirjaston materiaaleihin tai opiskeluun.

Aallon kirjaston remontti alkaa kokonaisuudessaan olla valmis. Sen myötä kaupungin kulttuuripalvelut muuttaa lähiaikoina kirjaston entisiin työhuoneisiin. Opasteita Apilasta Aaltoon uupuu vielä jonkin verran, mutta tekeillä ovat.

Aallon kirjaston alakerran tilat ovat ilahduttavasti saaneet jo käyttäjiä, mutta lisääkin mahtuu. Kämppää voi varata hiljaista työskentelyä tai vaikka pientä ryhmätyötä varten. Pommarissa saa soittaa ja laulaa ja Louhimon ammattimuusikot opastavat tiettyinä aikoina sen käyttöön. Digitoinnissa voi tuttuun tapaan muuttaa vanhat videot, valokuvat, LP-levyt, ”korput” ja c-kasetit sekä 8 mm:n videokasetit biteiksi ja tallentaa dvd-levylle tai muistitikulle. Koivusalon kammarissa puolestaan kokoontuvat sukututkijat tiistaisin pohtimaan nuijapäällikkö Jaakko Ilkan sukujuuria. Mukaan mahtuu varmasti! Kammarin ovet toki ovat auki kaikkina muinakin päivänä niin sukututkijoille kuin muillekin mikrofilmeistä kiinnostuneille.

Jos kirjaston palveluissa jokin hiertää tai jos teillä on ideoita palvelujen kehittämiseksi, antakaa rohkeasti palautetta. Jokaisessa toimipisteessä on palautekortit ja netin kautta palautteen antaminen on myös helppoa. Jos palaute koskee asiaa, joka ei ole kirjaston päätettävissä, välitämme sen eteenpäin. Jos palautteessa on yhteystiedot, pyrimme myös vastaamaan siihen. Kaikkia toiveita emme valitettavasti pysty toteuttamaan, mutta on silti tärkeää, että tiedämme ne.

Antoisaa ja lukuisaa syksyä kaikille kirjaston asiakkaille!

Mervi Heikkilä


Ei kommentteja: